Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lögner om gamla Björbobron

Annons

Vid Gagnefs kommunstyrelses sammanträde den 9 september tog ordföranden upp frågan om den gamla älvbron i Björbo. Det handlade om dess kondition, besiktning samt förslag på åtgärder: Enligt ordföranden handlade det om att få en tidigareläggning av Vägverkets besiktning av bron för att snabbt kunna besluta om åtgärder. Paragrafen skulle omedelbart justeras.

Så långt kan allt sägas likna ett vanligt förfaringssätt, men i redogörelse för bakgrunden till ärendet framkom lögnaktiga beskyllningar mot enskild person som inte sitter med i kommunstyrelsen.

Det har också efter kontroll med Vägverket visat sig vara lögn att det skulle handla om en tidigareläggning av brobesiktningen. Vägverket har en planerad besiktning av Björbobron inlagd i oktober 2002.

Uppgifterna som ligger till grund för ärendet och som delvis innehåller lögnaktiga beskyllningar, säger sig ordföranden ha fått av en medlem i Björbo intresseförening.

Det är illa nog om en intresseförening ägnar sig åt lögnaktigt skvaller men det är skandal om Gagnefs kommunstyrelseordförande tar upp frågor som grundar sig på slika uppgifter utan att kontrollera sanningshalt och fakta. Det inger sannerligen inget förtroende.

ANN-GRET OLSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons