Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusnande framtid för Falun och Lugnet

Annons

Det är viktigt att bra partners väljs för en ny organisation av Lugnetanläggningarna.

I framtiden krävs betydande kapital för nödvändigt underhåll av befintliga byggnader/anläggningar och önskvärda investeringar i nya byggnader/anläggningar för fritidsaktiviteter inom Lugnet. Ett exempel på nybyggnad är en evenemangshall, som skulle fylla ett stort behov i Falun.

Min bedömning är att Falu kommun inte kommer att ha det ekonomiska utrymmet som fordras för den positiva utveckling av Lugnet som nyligen presenterades. En väl motiverad och önskvärd framtidssatsning. Och förhoppningarna är stora.

Det gäller att snarast börja sökandet efter lämpliga samarbetepartners med kunskap om affärsutveckling inom fritidssektorn och bilda ett aktiebolag.

Det är nödvändigt om kommunen ska kunna förbättra verksamheterna inom skola, äldreomsorg, vård och kultur samt satsa på nya fritidsanläggningar i kommunens ytterområden.

Aktiebolagets styrelse bör vara partsammansatt och allmänhetens intressen för drift och investeringar tas tillvara på bästa sätt genom representation av politiker.

Efterfrågan av de tjänster och aktiviteter som Lugnet kan erbjuda ökar ständigt, både från idrottsrörelsen och företag.

I takt med att aktiviteterna växer på Lugnet och medför fler arbetstillfällen ökar också kommunens attraktionskraft och skatteintäkter. En vidgad verksamhet på Lugnet, tillsammans med kapitalstarka företag, skulle ge kommunen möjligheter att med ännu större kraft koncentrera sig på de mest angelägna kommunala uppgifterna - kärnverksamheten.

Verkligheten förändras ständigt - nya möjligheter, intressen och krav gör sig gällande. Den kommunala förvaltningsorganisationen är inte alltid bäst att möta den nya tidens behov, passar framtidens krav inom fritidssektorn.

Vad väntar vi på? Nu är det ett lämpligt tillfälle att göra en ny organisation, tillsammans med andra aktörer, för fritidsanläggningarna på Lugnet. Och för Falubornas bästa.

ULF ELGEMYR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons