Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

?Livsfarliga badplatser i Borlänge

Annons

?Med förskräckelse har såväl Torsångsbor, båtägare som andra besökare, sett hur den nya bron över älven utvecklats till Borlänges nya badplats.

Utan att förfäras, kastar sig ungdomar ut från brospannet ned i älven likt Mexikanska klippdykare, medan ovetande fritidsbåtar passerar därunder.

Naturligtvis är det farligt, men sådant har aldrig hindrat ungdomarna från att imponera med sitt mod.

Antagligen reses redan kraven på sina håll att vira in bron i taggtråd. Förbuden brukar ju alltid dugga tätt när ungdomars ofog ska stävjas.

Jag tänker på debatten som fördes omkring klotterplanket vid Cosmos. Där påstod tjänstemän och poliser i lokalpressen att sådana plank, befrämjade både narkotikamissbruk och annan grov kriminalitet.

Då var fritidsnämnden för en gångs skull modig, och ryggade inte tillbaka för expertisen. Vilket många är tacksamma för. Jag uppmanar nämnden att fortsätta på den inslagna vägen.

Jag minns med sorg i hjärtat hur kommunen sågade ned hopptornet i Båtstabadet på grund av säkerhetsskäl. Det hade kunnat lösas på annat och bättre sätt.

Jag tror att det alltid kommer att finnas ett behov hos ungdomar att imponera. Försök nu hitta på en klok lösning i Torsång, en lösning där alla kan samsas på ett säkert sätt.

Bygg också upp hopptornet i Båtstabadet, det vore en kulturgärning att slippa se de stympade tornet sticka upp ur vattnet.

Och kanske återigen få se kampen när modiga ungdomar försöka bränna varandra med tennisbollar från hopptornet.

Vi får nog aldrig uppleva kommunala tjänstemän provhoppa, men Ola Brossberg kanske ännu en gång är modig nog.

Jonas Villman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons