Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livets ord, en sekt, eller?

Annons

Ofta när våra media nämner församlingen Livets Ord, så anges församlingen som en sekt. Vad är då sekter inom exempelvis kristendomen? Måste man inte avvika från den kristna tron och läran, för att utmålas som en sekt?

I våra kyrkor läser vi trosbekännelsen om att "Jesus var född av jungfru Maria och avlad av Den Helige Ande". Tror vi på det vi läser högt och ljudligt i kyrkorna, då har vi samma tro, som uttalas på Livets Ord i Uppsala.

Nu lär det förhålla sig så, att höga, mycket höga dignitärer inom våra före detta statskyrkor, inte tror på jungfrufödseln och Den Helige Andes inblandning. När man har denna avvikande tro från Trosbekännelsen, då kan man måhända tala om sekter.

Det har nog blivit så i vårt gamla Sverige, att kristendomen tolereras, bara den presenteras på tillräckligt ljummet sätt.

Men då har ordet mist sin sälta. Bibeln anger ordet som kraftigt och skarpare än något tveeggat svärd och att det bryter igenom och åtskiljer ont och gott.

Talar man inte ut det sanna ordet, då påverkar det ej heller människan och följaktligen sker ej heller någon förvandling i människors liv.

Livets Ord, liksom andra kristna församlingar inom frikyrkorörelsen, är församlingar, som vi kan se under Apostlagärningarnas tid.

Att sätta sektstämpel på sådana församlingar är således ej adekvat.

ALLAN GIDLÖF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons