Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limabor ska agera nu

Annons

Svar till "Boende längre norrut - men ändå".

Eftersom du och kanske också andra inte känner till alla fakta i frågan är det nämligen så att Vägverkets och länsstyrelsens beslut på vägsträckning mellan Tandö och Bu innebär att gamla vägen ska användas i södra delen och i kombination med en ny sträckning längst i norr.

Om vi Limabor inte agerar nu är det detta beslut som gäller och ingenting annat. Vi får varken väg enligt gamla förslaget eller något östligt alternativ.

Vi vill att folkviljan ska segra och eftersom en förkrossande majoritet av berörda inom vägsträckningen vill ha en väg enligt gamla förslaget, där delen södra Lima kan fortsätta exponera sig och ej på sikt bli en bortglömd del, är det detta alternativ vi främst arbetar för.

I den nyss gjorda vägutredningen framgår att de östliga alternativen är betydligt sämre ur trafikekonomisk aspekt och med en betydligt högre byggkostnad än de västliga alternativen.

Både Vägverket och länsstyrelsen tror att det inte under överskådlig framtid ges utrymme för denna kostnadsnivå i det aktuella projektet.

Realistiskt sett finns det då bara det gamla förslaget kvar som vi fortfarande kan hoppas på.

KONTAKTGRUPPEN FÖR VÄGBYGGET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons