Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF bland de åtta?

Annons

Fram till julhelgen tillhörde ishockeylaget bland de bästa i elitserien. Fortsättningen hade varit god om inte de slarvat iväg poängen i flera av matcherna. Det berodde på att spelarna satt i utvisningsbåset längre tid än motståndarlaget.

Marginalerna är små på elitnivå och det gäller att befinna sig på isen (arbetsplatsen) alla gällande 60 minuter. Att spela fyra mot fem flera gånger blir jobbigt och kostsamt för laget. Fem förluster efter jul och krisläge. Därefter två segrar och något bättre läge. Bland annat seger mot Brynäs. I den matchen hade Brynäs flest besök i "båset". De fem matcherna som förlorades efter jul hade Leksand mindre tidsnärvaro på isen. Mot Färjestad hade laget hela 42 minuter (netto) mindre tid. Det är väl uppenbart, att är man borta från arbetsplatsen med 20 procent så syns det i slutresultatet.

Förhoppningsvis blir laget bland de "åtta". Men då bör alla i laget komma överens att spela smart och hålla sig på isen hela matchtiden. Sluta upp med att "ge igen" efterslängar och ojuste spel. Låt det andra laget stå för det ojusta. Då får ni fördelen spela med fullt lag och chansen till seger.

Tänk om en löpare skulle stanna upp två minuter flera gånger under ett lopp, då skulle denne absolut inte ha någon segerchans.

När sedan slutsignalen ljudit är matchen över och ska inte fortsättas med slagsmål och misshandel. För misshandel efteråt gäller andra lagar och i värsta fall riskeras fängelse.

Var glada och tänk på hur värdefullt det är att det finns flera lag, för annars skulle det inte bli några matcher. Det sista är också något som alla enögda supporters borde tänka på.

B.W. FALUN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons