Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leo Einarsson är en hedersman!

Annons

Leo lever på fäbodvallen Nysätern utanför Särna. Han har arbetat som gruvarbetare, ett farligt och hårt jobb. Där han bor finns varken bilväg eller el.

Leo lever med naturen, inte mot den, ett liv som vi många skulle vilja leva! Tänk vad bra att slippa de hänsynslösa elbolagens hutlösa obegripliga räkningar som håller på att ruinera oss. Tänk var bra med lugnet, att slippa trafiken, avgaserna och ofriden som en bilväg medför.

Leo är aldrig ensam, han har hunden och naturens alla djur omkring sig alltid. Fäboden ligger högt och fint med skog och fjäll runt om. Kan man ha det bättre?

Leo är en sann filantrop också. Han har gjort iordning en koja med eldstad, där vilken vandrare som helst får övernatta.

Leo tar skotern ibland och åker över Vedungsfjället och in på Härjedalssidan för att hälsa på familjen Eriksson, som bedriver lantbruk och boskapsskötsel på den väglösa och fagra gården Lillhärjebygget i Lillhärdals socken.

Leo gör det bra som sköter och bevarar naturen och kulturarvet på Nysätern. Jag hoppas att Leo i många år framöver får leva och verka på sitt älskade Nysätern!

LARS GROPMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons