Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands IF - en stor arbetsgivare

Annons

Leksands IF bidrar med stora skatteintäkter till kommunen! Under förra året betalade föreningen och dess dotterbolag 22,8 miljoner i skatter och avgifter. En stor del av detta är kommunal inkomstskatt. Omräknat till antalet heltidstjänster är det drygt 100 anställda inom LIF. Då ingår inte alla de ovärderliga ideella timmar som läggs ned av alla funktionärer i och kring föreningen. Lite ytterligare fakta och ekonomiska samband som många kanske inte känner till.

* Omsättningen i Leksands IF med dotterbolag uppgick till 78 miljoner kronor förra verksamhetsåret.

* Varje sommar (i år är 34:e året!) kommer över 1 000 elever till Leksand/Jofa hockeyskola. Elevernas familjer beräknas spendera omkring 7 000-8 000 gästnätter i kommunen och de omsätter cirka 20 miljoner kronor i butiker och i restauranger.

* Totalt satsar LIF cirka sju miljoner inom ungdoms- och junior ishockeyn. Föreningens 250 ungdomar spelar i föreningens lag och dessa tillbringar under säsong i snitt tio timmar per vecka i Ejendals Arena.

* 240 000 besökte Ejendals Arena, som den mötesplats den är, förra säsongen.

Vi gör allt vi kan för att återta vår elitseriestatus som tillsammans med vår ungdomsverksamhet är vår ådra och kärnverksamhet. Trots Sune Björklöfs idoga försök att vilseleda läsare om LIF så jobbar vi vidare!

Håkan Åman

vd Leksands IF 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons