Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplats och vild parkering

Annons

Fick häromdagen ett anonymt brev, där man sade sig observerat mig som en av flera som trotsade skyltningen på Steffensväg i Hosjö i bägge riktningarna. Jag tycker inte det är fel att åka Steffensväg från allén och västerut. I annat falla är tilläggstavlan fel enligt min mening.

Jag förstår att ni är rädda om era barn, det är vi väl alla. Men när jag var barn och mina barn var mindre så fick man lära sig att vägen, gatan är ingen lekplats. Anledningen till förbudet verkar mest vara för att barnen ska kunna leka obehindrat på vägen och bilar ställas hur som helst. Barn bor efter alla vägar, gator ska vi stänga alla dem?

Förr hade man blomlådor efter aktuell gata och det var väl bra, men då ska de skötas också! Därefter stängde man av vägen med egentillverkade träbockar. Och nu har man lyckats får kommun eller gatukontoret att skylta på detta vis.

Nu en fråga till ansvariga på kommun eller gatukontor: Hur kan man tillåta en sådan omdirigering av trafiken som detta innebär? Man ökar trafiken förbi skola, fritids, dagis och lekis. Där det verkligen är mycket barn. Svar önskas.

Detta verkar för mig och många andra väldigt förvånande.

Lars-Åke boende i

Hosjö sedan 24 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons