Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt regeringen ta polisansvaret

Annons

Synpunkter har framförts att kommunerna bör ta över delar av polisverksamheten. I förstone verkar synpunkten bra, men tyvärr är ett övertagande förenat med inte så få nackdelar, till exempel de ekonomiska följderna.

Regeringen har försatt polisverksamheten i en ekonomisk kris och tycks sakna förmåga att lösa problemen, både de ekonomiska och personella. Kommunerna bör inte driva frågan om att överta delar av polisverksamheten. Det är alltid den mottagande parten (kommunerna) som förlorar pengar när verksamhet tas över från staten.

En verksamhet med två huvudmän - staten och kommunerna - förorsakar med största säkerhet samordnings- och betalningsproblem. Dessutom skulle polisen vid ett övertagande bli beroende av kommunernas dåliga ekonomi.

Nej, kräv istället att regeringen tar polisverksamheten på fullt allvar. Ekonomisk kris hotar polisen och allmänheten känner stor oro. Kommunerna ska inte ta över regeringens misslyckanden. Det har kommunerna inte råd med. I varje fall inte Falu kommun. Lokalt ska vi ha ett bra samarbete mellan polisen och kommunen. Det har vi i Falun.

ULF ELGEMYR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons