Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt lanthandlare bli konsulter

Annons

Ett tack till Rolf Gunnarsson för hans bidrag på debattsidan den 24 juni med specifikation på alla som får penningbidrag från landstinget. Man får en vision av att folk som fördelar alla dessa pengar agerar som om det vore ett monopolspel. När pengarna är slut höjs skatten.

Att höja skatten nu är som att tappa blod ur en blodfattig och kommer att vålla näringslivet en enorm skada.

Ett förslag till vettigare hantering av skattepengarna vore att kalla in ett antal lanthandlare som konsulter varje gång dessa pengar ska fördelas.

De är vana att vända på slantarna och inte ödsla. Många politiker är tydligen inga ekonomer. Att sjukvården ska ha de pengar de behöver är helt klart men drygt hälften av de som fanns på Gunnarssons lista borde arbeta ihop sina pengar själva.

Dessutom kunde även hälften av antalet politiker gott stanna hemma.

Att ha dem sitta i bänkarna och peta tänderna under sammanträdena kostar bara pengar till ingen nytta.

Dalarna kommer nu att få landets näst högsta skatter och att det kommer att bli ett avskräckande argument för företag att etablera sig här är helt klart.

År 1961 flyttade jag till Falun och övertog ett företag. En bidragande orsak var att skatten var låg och det var flera företag som etablerades här vid den tiden. Sedan dess har många företagare med sina anställda fått sin utkomst här och många skattekronor har inbetalats. Nu kan det nog bli tvärtom.

När ska alla dessa skattepådrivande politiker inse det.

EINE SJÖLUND

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons