Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt gamla få åka buss gratis

Annons

Vi har så länge jag kan minnas haft en väldigt trevlig tradition i vår familj. Vår farmor har en några gånger i veckan gått den biten på en kilometer som det är hem till oss, för att bland annat laga sin goda mat, och då vi var mindre ta hand om oss barn medan våra föräldrar jobbade.

Trots att vi är stora nu och farmor börjar bli till åren, 86 år, håller traditionen i sig och hon kommer fortfarande. Att hon kan komma till oss kan vi bara tacka färdtjänstkortet för. Med det har hon nämligen bekvämt kunnat ta bussen gratis den korta bit, som för henne med rullator, yrsel och krämpor av olika slag är för lång för att gå.

Jag har nu fått veta att farmor inte längre får åka buss gratis. Om hon nu vill komma och hälsa på oss måste hon betala 17 kronor för en kilometer. Jag tycker det är riktigt dåligt! För farmor som har en dålig pension finns det ingen möjlighet att betala

Varför kan inte de gamla som inte har orken kvar få åka buss gratis så de har möjlighet till ett socialt liv trots att de har dåligt med pengar? Ska vår tradition bli tvungen att sluta nu? Man ska inte behöva betala 17 kronor för att åka buss en kilometer!

Nej, skärpning! Låt de äldre få chansen till ett socialt liv!

Hanna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons