Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt folket bestämma vad vi ska göra med rovdjuren

Annons

Varför lyssnar inte myndigheterna mer på ortsbefolkningen? Tänker på björnproblemet i Bingsjö där de sökt skyddsjakt på björn, men fått avslag av länsstyrelsen. Måste det ske ett dödsfall innan berörda myndigheter vaknar? Det är väl ett gyllene tillfälle att skjuta bort dem nu, istället för i höst. Nu vet man ju vilka det är som är "soptunnebjörnar". Spar man dem nu lär honan ungarna att här finns det mat och så fortsätter björnarna komma, år efter år.

Även lodjuret tål en högre avskjutning. Som det är nu så breder de ut sig på rådjurens bekostnad. Är det ingen som tycker synd om rådjuren? Tillhör själv den vanart av människosläktet som kallas jägare, dock ej rådjursjägare. Under flera vintrar har det inte synts till ett enda rådjursspår ute i skogen. De få rådjur som finns kvar håller sig i, och omkring byarna.

Så till det heligaste bland heligt. Vargen. Läste att Naturvårdsverket har kostat på, hittills, 1,3 miljoner kr för att bevaka en enda varg. 1,3 miljoner kr för en , säger en, enda varg. Då finns det pengar. Visst har även vargen rätt att leva, men så långt från människors boning det går.

IM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons