Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt de rika betala kulturen

Annons

Överläkaren vid Falu lasarett Urban Waldenström tycker i en debattartikel att skattpengarna till landstinget ska gå till kultur. Det är förstås vällovligt, men jag som cancerpatient, struntar helt i kulturevenemang.

I min situation vill jag ha den bästa specialistläkare som finns att frambåda, så livet kan stå mig bi ytterligare någon tid. Använd landstingets skattepengar till detta.

Det är något sjukt i doktor Waldenströms vurm för kulturbidrag till finkulturen. Den grupp han månar om har förmodligen redan månadslöner på 20 000-80 000 kronor per månad. Det är ofta höginkomsttagare och förmögna personer, som vill ha skattepengar till kulturstöd. De kan betala vad det kostar utan skattestöd.

Man tänker inte på att det är pensionärer och låginkomsttagare som betalar största delen av skatten till landstinget. Låg inkomst och hög skatt betyder att man ytterst sällan har möjlighet att deltaga i det man subventionerar för andra. Och dessutom hamnar man i köer på grund av brist på pengar till sjukvården.

STIG STENBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons