Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt barnen slippa halloween!

Annons

Ingen enda människa firar den dag då Auschwitz öppnades. Inte heller låter vi våra barn ta på sig symboler som har anknytning till koncentrationslägren. Inte ens på skämt. På samma sätt ska vi bespara våra barn halloween.

Halloweens bakgrund är lika blodig:

Halloween härstammar från en speciell högtid i den keltiska religionen. All hallows even (natten den 31 oktober) gick prästerna i denna religion (druiderna) ut, knackade på i olika hus och krävde att få ett barn i huset.

Om husets invånare accepterade begäran ristade druiderna in ett visst märke på dörrposten. Detta betydde: Huset är fredat. Om de boende vägrade lämna ut vad som krävdes förklarades huset fredlöst och prisgavs åt destruktiva krafter. (Jfr halloweenfirandets slogan: Trick or treat, bus eller gåva.)

De barn som på så sätt kom i druidernas händer offrades sedan som människooffer åt den keltiske guden Samhain, de dödas herre. Enligt keltisk tro dog denne den 31 oktober. Vid midvintertid skedde hans återuppståndelse. Via människooffer ville nu druiderna försäkra sig om hans återkomst.

Under halloweennatten öppnades också portarna till dödsriket enligt keltisk tro.

Skeletten som i dag används vid halloweenfirandet symboliserar de döda, som kommer på besök. Pumporna är en symbol för Samhain, de dödas herre.

Halloween har också i alla tider varit en viktig natt för satanister och häxor. I hundratals år har dessa grupper utfört människooffer just under denna natt (som ibland kallats "Alla helgons blodiga natt"). Detta förekommer än i dag världen över.

Halloween har alltså en mycket ockult bakgrund. Desto viktigare är det att vi besparar barn detta firande. - Det är helt otroligt att halloween i dag tas in på skolor och fritids. Som om barns verklighet inte innehöll nog av rädslor och som om det inte fanns nog av dödskultur i samhället ändå. Inser man inte att halloween står för något uppenbart ont måste man vara förblindad.

Måste det först hända något allvarligt i samband med ett halloweenfirande innan människor får upp ögonen för något som är självklart?

Bojkotta alltså Halloween! Varför i stället inte ge barns tid och uppmärksamhet åt den rätte herren, Jesus Kristus, som är starkare än ondskans alla makter?

ANDERS LINDSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons