Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs själv i Uppenbarelseboken

Annons

Svar till Knut Ottosson:

Att tala med KO är frustrerande. Inte nog med att han låtsas som att det regnar ifråga om sin bevisligen mycket stora okunskap på det område han så skarpt uttalar sig och utan vidare dundrar på i sin ogrundade kritik; han har också mage att beklaga sig över mina "ordrika svar".

Om KO läst på lite från början skulle jag sluppit ta upp spaltplats för att reda ut missförstånd och undervisa honom i grundläggande fakta.

Nåväl, KO "begär" svar från mig på de frågor han selektivt vill behandla.

Jag svarar gärna på dessa - något förvirrade - frågor, men "begär" då något i gengäld: att KO bemöter mitt vederläggande av hans felaktiga påstående om "två skapelseberättelser", erkänner övriga sakfel samt ber om ursäkt för sina påhopp. Vidare får han gärna förklara på vilket sätt min respekt för grundtexten innebär ett "lättvindigt väljande och vrakande bland bibeltexter".

Om KO slår upp sin Bibel och läser dess allra första vers, så ser han att det första som skapas är "himmel och jord" (1 Mos 1:1). Läser han dessutom nästa vers så ser han att "Guds Ande svävade över vattnet".

Gud vandrade således inte på någon mark överhuvudtaget vid tillfället, varför problemet sitter i frågan och inte svaret. Vad gäller ljuset, så kom det före stjärnornas skapelse på den fjärde dagen med stor sannolikhet från Gud själv, vilket det också kommer att göra i de nya himlar och den nya jord som Gud en gång skall skapa. Jag föreslår att KO bläddrar till Uppenbarelseboken 21:23 och läser själv.

DANIEL M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons