Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget - tänk om innan det är för sent

Annons

Ni har genom konstiga beslut och felaktiga satsningar lyckats köra ekonomin i botten.

Nu fortsätter ni med att lägga ner vårdcentralen vid Ludvika Norra.

Varför får inte de som är intresserade ta över? Är ni rädda för att deras kunnighet skall visa på hur klent det är ställt hos er?

Det är redan nu svårt att få tid hos läkare på Solsidan. Hur skall de i fortsättningen kunna ta emot ännu flera patienter?

Grängesberg och Sunnansjö skall enligt uppgift ta över en del utan att få utökade resurser! 1 300 respektive 2 000 fler patienter ligger tydligen inom marginalerna för vad man där kan klara med befintlig bemanning!

Att avståndet i vissa fall ökar från 5 km till 25 kilometer, enkel resa, spelar tydligen mindre roll eftersom de flesta patienterna åker i egen bil, och då kostar det ju inget - eller...

Sjukgymnasten Stefan Berg, som har en unik utrustning för behandling av nack- och ryggbesvär vid sin mottagning, får inte längre några patienter remitterade från landstinget för den här typen av behandling. Att denna fungerar bra och har botat eller gett lindring åt mängder av patienter, spelar ingen roll. Nu är det för dyrt.

Han förbereder att flytta utrustningen till annan ort där han är välkommen. Utrustningen finns bara på ett ställe till i hela landet, men i stället för att ses som en tillgång på nära håll skall den "frysas ut".

Att folk får gå med sitt onda i nacke och rygg utan behandling gör tydligen inte så mycket, bara landstinget får skattepengar över till maffiga planeringskonferenser i Tällberg.

Varför inte ta lärdom av förslagen från läkarna vid Solsidan? De är i alla fall proffs som jobbar aktivt inom vården till skillnad från "sakkunniga" pappersvändare som inte har en aning om vikten av att vi får de behandlingar vi behöver utan att behöva åka land och rike runt.

Och förresten, de lokaler som i dag rymmer Ludvika Norra, kommer de inte att kosta skattebetalarna något bara för att de står tomma och outnyttjade?

I-LH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons