Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget - en koloss på lerfötter

Annons

Landstinget rationaliserar genom att dra in verksamheter på lasarett och vårdcentraler. Men själva organisationen "landstinget" går som ett självspelande piano, med hur mycket som helst att göra för de anställda, oavsett om det finns några sjuka människor i länet eller ej. Dags för en riktig omorganisation.

Renodla landstinget, eller hellre bolagisera detsamma till att endast vara huvudman för sjukvården i länet. En liten nätt organisation utan gräsrotspolitiker eller utredare i långa banor. Endast sjukvårds- och ekonomikunnig personal.

Överför sedan all övrig verksamhet såsom kultur, Dalatrafik och dylikt till länsstyrelsen som kanske måste förstärkas något, men med strama tyglar.

Landshövdingen måste bli överlycklig för att få ta hand om kulturen i länet.

Resultatet av hela omorganisationen måste resultera i att allt blir billigare med en stram organisation, utan politiker vilka bara skapar osämja och förlänger beslutsvägen.

Ett friskhetstecken i hela debatten är Rolf Gunnarsson och Widar Andersson och deras inriktning i denna viktiga fråga. Hoppas de kan arbeta över partigränsen, denna gräns som kostar så mycket pengar!

HANS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons