Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget behöver ett nytt ledarskap

Annons

Socialdemokraterna slår sig för bröstet och talar om hur bra Landstinget Dalarna fungerar efter 84 år av rött styre. Vi moderater och stora delar av Dalarnas befolkning har en annan uppfattning. Behovet av förnyelse och förändring inom Landstinget Dalarna är stort och vi moderater är tillsammans med övriga Allianspartier beredda att vidta de nödvändiga åtgärder som krävs för att människor ska slippa köandet till vården.

I de nödvändiga förändringarna ligger bland annat ett försök att åter öppna BB i Mora. Dessutom har majoriteten så här i slutet av valrörelsen beslutat sig för att man ska bygga två nya operationssalar vid Mora lasarett. Det är bra, men allt för sent. Allt för många får vänta allt för länge på att få sin operation. Vi har under flera år föreslagit olika åtgärder för att komma till rätta med de långa köerna, men alla våra förslaget har fått nej från vänsterblocket. Därför ser vi utspelet om operationssalar mera som valfläsk för att försöka kompensera stängningen av BB.

När det gäller köerna föreslår vi, tillsammans med övriga Allianspartier, att man ska vänta max 30 dagar från det att vårdcentralen har konstaterat att man måste få komma till en specialist på sjukhuset. Med dagens S-styre så får man vänta 90 dagar eller mer.

Den ekonomiska situationen måste tas på allvar. Det samlade underskottet är nu 804 miljoner kronor. För att komma tillrätta med det så behövs det ett nytt ledarskap. I annat fall kommer våra barn att få betala för det slöseri med skattepengarna som socialdemokraterna har hållit på med.

Det är inte acceptabelt att Landstinget Dalarna utmärker sig som det landsting som har sämst ekonomi, största underskottet och samtidigt är ett av de landsting som tar ut högsta skatten. Med detta som verklighet så förstår jag att socialdemokraterna inte vill bli granskade före valet.

Vi har, för att komma tillrätta med ekonomin, föreslagit att alla verksamheter i landstinget ska vara med och göra besparingar och effektiviseringar. Inte bara besparingar inom sjukvården som socialdemokraterna har beslutat sig för. Politiken, bidragsgivningen, kulturen och allt annat ska inte få mera pengar samtidigt som sjukvården får tuffa besparingar.

Vårt landsting har fantastiska möjligheter att genomföra förändringar, som kommer att ge Dalarnas befolkning en bättre hälso- och sjukvård. Får vi moderater förtroendet att leda landstinget så kommer vi att se till att verka för att få en mera tillgänglig sjukvård.

Jan Wiklund (M)

Mora

Kandidat till landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons