Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landsbygden får nytta av euron

Annons

Det gläder mig mycket att läsa att LRF-basen Caroline Trapp har skrivit under en artikel som tar tydlig ställning för euron.

Artikeln hävdar att nej-sidan inte har landsbygdens bästa för ögonen och att nej-sidan inte tar hänsyn till småföretagen, de gröna näringarna, livsmedelsindustrin eller landsbygdens sysselsättning.

Det stämmer precis med vad jag brukar hävda att små och medelstora företag blir de största vinnarna vid ett ja till euron, för man får då bättre möjligheter till en rättvis konkurrens med stabila villkor.

Jag har fått förmånen att delta i riksdagens EU-nämnd sedan valet i september 2002. Därigenom har jag sett många små och stora exempel på för- och nackdelar med EU. Grundläggande är dock min djupa övertygelse att en ökad samverkan mellan Europas länder minskar risken för framtida krig och ökar individens frihet.

Vi i Dalarna har större handel med euroländerna än genomsnittet för Sverige och vi vill ha en växande turistström till Dalarna. Ett utanförskap skulle därför vara till större nackdel för Dalarna än för Sverige i genomsnitt.

Om vi skulle stå utanför eurosamarbetet riskerar vi att vår valutas värde varierar mycket i förhållande till större valutor och detta är till avsevärd nackdel för företagen.

Jag hoppas verkligen att väljarna i Dalarna ger ett tydligt uttryck i folkomröstningen för ett ökat internationellt samarbete som är till gagn för företagen på landsbygden och vårt lantbruk, trots att det finns politiker som inte hävdar dessa intressen.

LENNART FREMLING, FP RIKSDAGSMAN FÖR DALARNA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons