Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landet behöver en stordemokratireform

Annons

Läser i FK 12/10 en jublande entusiasm över storregion"reformen" uttalad av Dalarnas socialdemokrater. Men betongpartiet suger. S lösningar för vårt svenska samhälle har alltid varit centralisering och byråkrati. Samarbete mellan myndigheter med så lite folklig inblandning som möjligt. Allt för att föra upp och driva igenom besluten från centrum. Eliten styr och regerar genom maktspråk enligt sovjetisk modell bara skickligare genom försåtlig övertalning och mjuk manipulation. Demokrati är inget framträdande drag. Elitpolitikerna använder myndigheter och institutioner för att hålla folket utanför.

Den storregionala tanken är en del av detta. Demokratin försvagas med varje ny "reform" av elitbetongen. Men övriga elitpolitiker kan inte slå sig för bröstet. Även för dem spelar demokratin liten roll. Storlek dödar demokrati. Färre ska bestämma mer och helst utan att konfronteras med vanliga medborgare.

Är det inte dags för en stordemokratireform! Efter en sådan tror jag samtliga nuvarande partier skulle vara utraderade. De har ingen roll att spela i ett framtida Sverige. Fossilt tänkande är inte vad Sverige behöver.

SE Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons