Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg Dalateaterns 12,4 miljoner på sjukvården

Annons

Då den första lönen, eller pensionen kommer nästa år kommer alla att inse hur socialdemokraterna förvaltar Dalarna och hur man hanterar den skatt ni betalat in.

Landstinget Dalarna har varken politisk ledning eller ledning på tjänstemannasidan, som kan hantera ekonomi.

Skattehöjningen för landstinget på 80 öre betyder, för en familj, där två tillsammans tjänar 25 000 i månaden, att skatten per år höjs med 2 400 kronor. Just det: 2 400 kronor!

Bor man i exempelvis Falun så blir skattehöjningen 80+50 öre och det betyder för samma familj 3 900 kronor i skattehöjning!

Precis som då landstinget höjde skatten förra gången så kommer pensionärerna att hitta i sina kuvert att deras lilla höjning kommer att sluta med minus i lönekuvertet.

"Så får vi en bättre sjukvård" skriver tre ledande sossar i en debattartikel. Man menar då tydligen alla indragningar som föreslås. Ingen garanti finns att landstingets skattehöjning går till sjukvården.

I år höjde man exempelvis anslagen till alla kulturinstitutioner med tre procent, medan det föreslås massor av indragningar på annat. Jag säger det igen och tar gärna skäll och elände av kulturfolket: Det är dags att sätta stopp för bidragen till exempelvis Dalateatern! Jag stänger hellre teatern än lägger ned inom sjukvården. Dalateatern fick 12,4 miljoner av era skattepengar till landstinget i år!

Teatern är ett exempel, det finns mycket annat som inte är sjukvård som bör bort före sjukvården.

ROLF GUNNARSSON, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons