Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvittot, tack!

Annons

Varför är Ni så dåliga på att erbjuda kvittot? Med undantag av de stora affärerna, typ dagligvaruhandeln, kapitalförsäljarna och så vidare, är det mer regel än undantag att man inte får något kvitto. Varför? Kan någon svara på detta?

Jag driver en firma och måste redovisa mina kostnader. Firman måste ha en bokföring som visar vad firman håller på med. Annars åker jag dit och riskerar böter alternativt fängelsestraff.

Många gånger kan kvittot vara viktigare än själva växeln. En självklar rättighet med andra ord som man inte ständigt skall behöva tjata på Er om. Återigen: Varför?

Som om det inte räckte med detta, när man då höjer sin röst och ber om att få kvittot i samband med framsträckning av sedelbunten (jag betalar alltid kontant, vi har den traditionen i min hemby), indikerar kassören/kassörskan vaxpropp. Man hör helt enkelt inte vad jag säger trots att jag talar svenska utan brytning och avståndet är maxmalt 1,2 meter.

Man måste ta om det och då, först då, åker polletten ner. Åter-igen, varför saknar vi i detta land en god kassörskultur? Alltmer börjar bemötandet av kunden att likna det forna öststatsklimatet.

Vad bör då göras, som en kollega till mig en gång skrev? I första hand åligger det kassaansvarig att informera samtliga kassörer om kutymen att ge kvitto, vilken i sin tur kontrolleras av bossen - föreståndaren.

Facket, Handels, borde också driva denna fråga, eftersom personalen då riskerar mindre krångel och irritation från kund-ens sida, delvis är det även en arbetsmiljöfråga.

Ett tips: Systembolaget drev för några år sedan fram att kunden själv fick packa varorna. Okej, vi går med på att själva rycka av kvittot, men ställ då printern för Guds skull inom lämpligt avstånd!

Jag hoppas att vi kvittotörstande avdragande företagare kan gå en ny vår till mötes.

Asta La Vista, babies

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons