Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunna stå men inte gå

Annons

Jag håller med Anita Muhs som den 14 juli uttalade sig i tidningen med anledning av att kommunen tänker lägga ner restaurangen i Pluto. Det är oförskämt att behandla äldre på ett sådant sätt. Är det verkligen rätt beslut att i besparingssyfte stänga restaurangerna vid Marnäsliden och Pluto? Det kan nog ifrågasättas om man ska se till helheten.

En så enkel sak som att få ett lagat mål mat mot dagen samt att få äta det i gemenskap med andra människor betyder säkerligen för många äldre och/eller funktionshindrade att man kan fungera bättre under sitt liv utan andra och kostsammare insatser från samhället.

Med tanke på dagens låga lunchpriser kan säkert förlusten på restaurangerna minskas rejält med en mindre prisökning och ett mer rationellt arbetssätt utan att man för den skull tappar sina kunder.

För det verkligt oförskämda står nog ändå företrädaren för vård och omsorg i sina kommentarer då hon blir intervjuad. Visserligen är hon bara en lakej åt de styrande politikerna men bör inte yttra sig så cyniskt, som hon gör, framför allt i slutklämmen av sina kommentarer.

Jag vet sannerligen att kunna stå på sina ben är inte alltid detsamma som att kunna gå på stan!

En matgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons