Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossa planerna på crossbana

Annons

Hör till min fasa att någon har för avsikt att skapa en lekplats för crossintresserade på sligdammsområdet intill Håksberg. Det som om möjligt skrämmer mig ännu mer är att vissa beslutsfattare inte fattar hur beslut ska fattas. Här saknas demokratiskt majoritetsstöd och sannolikt har den eller de som antar att detta är en god idé fullständigt avsaknad av känsla för det kulturella värde området har.

Sligdammen ligger som ett kulturellt fundament från en svunnen epok - en tid med bara minnen kvar. Att anlägga en crossbana i detta område vore som att skicka ett mail in i framtiden och säga att vi inte bryr oss våra efterlevande. Vi tänker på oss själva här och nu och ni som kommer efter får väl hitta egna värden. Vi bevarar ingen kultur till er.

Ett av Ludvika kommuns största viltvårdsområden, Persbo VVO, har använt detta unika område för intensiva viltvårdsåtgärder bland annat i form av plantering av olika bär och salixarter. Den samlade kunskapen och kompetens som finns i detta viltvårdsområde med anor från 1940-talet har alltså för flera år sedan gjort sin bedömning - området har en unik karaktär. Så unik att viltvårdsområdet med egna medel satt in punktinsatser för att ytterligare stimulera vilt och fauna. Här finns intressanta biotoper och reproduktionsområden för både skogs och sjöfågel.

Att många människor med intresse för natur/friluftsliv får en begränsning i sin rörelsefrihet på grund av skäl som detta torde göra beslutet än enklare.

Beslutsfattare, vakna! Ta inte beslut om crossbana på sligdammen. Ta ert ansvar, tänk framåt och lyssna på folket, era uppdragsgivare.

SVEN I PÄRONTRÄDET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons