Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krafttag mot brottsligheten

Annons

När jag på söndagsförmiddagen lämnade valsedlar på servicehuset Milan i Ludvika, mötte jag en man ur personalen som var upprörd över bilinbrott som just hade ägt rum.

Det var en strålande höstmorgon, och de anställda som börjat arbetet klockan sju på morgonen hade parkerat sina bilar som vanligt på parkeringen.

Strax efteråt hade någon/några slagit in rutorna på bilarna och stulit ur dem.

Man kan bli förundrad över fräckheten att på ljusan dag bryta sig in i bilar, som nära på står under uppsikt. Samtidigt vet väl de flesta att risken att bli fasttagen av polis och fälld för brott är väldigt liten i dag med den brist på poliser som det är i Dalarna.

Jag anser att människor ska kunna känna sig trygga i sin vardag, och de ska kunna lita på rättsväsendet. I glesbygdsområd-en är det ännu värre. Där kan människor få vänta i timmar för att polis ska komma och utreda ett inbrott.
Centerpartiet anser att det krävs 4 000 fler poliser i landet, och med vårt förslag skulle antalet poliser i Ludvika kommun öka med 12 man. Vidare anser vi att den enskilde polisen ska få större inflytande, ökat ansvar och större befogenheter över arbetsprocessen.
Det måste finnas polis tillgänglig i Ludvika under dygnets alla timmar!

MAURITZ BROPETTERS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons