Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontroversiell konst

Annons

Staden har blivit begåvad med en ny skulptur i den nybyggda efterlängtade rondellen nedanför stadshuset. Skulpturen ska föreställa ett åsknedslag med en blixt. Mitt fria tolkningssätt av hela konstverket är ett blixtnedslag i en stor sten som har sprängts i tre delar och detta symboliserar spänning, energi samt elektrisk sprängkraft.

Genom stensprängningen har en stark vattenåder frilagts och som därmed strålar upp ur marken och som nu symboliserar vattenkraften som energikälla.

Nedanför skulpturen ligger en vattenspegeldamm och där i en vassansamling, detta symboliserar gamla ortnamnet Loddvika/ Lodwijka - den vassrika viken som sedan blev ortnamnet Ludvika.

De konstintresserade bilisterna har svårigheter att hinna upptäcka och njuta av konstverket. Därför rekommenderar jag en anvisad korttidsparkeringsplats för roade turister inne i gamla sockenstugeparken.

Konstverket Kraftkällan vid korsningen Engelbrektsgatan - Fredsgatan vid Systembolaget visar, vattnets fysiska kraft som symboliskt lyfter ett malmblock.

Vid konstverket Kraftkällan borde det finnas en informationstavla för turister om elektrostaden Ludvikas historia.

Vid tacktalet i rondellen av ABB-chefen, Per Haugland, betonade han hur viktigt det är att göra Ludvika mer attraktivt.

Jag har bidragit med många attraktiva skönhetsförslag till kommunen, men tyvärr har de varit ofruktbara hittills.

BERTIL BRATT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons