Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal sparhysteri

Annons

Undertecknad, Järlindsbo sedan många år, måste i likhet med tidigare insändare sälla mig till raden av funderingar om hur man ska kunna spara 1,2 miljoner kronor genom att lägga ner Järlindsskolan. Det har i och för sig inte framkommit om hur man tänkt sig disponera fastigheten efter en eventuell nedläggning, eller om den blir föremål för rivning.

Om det sistnämnda är alternativet, kan jag meddela att en rivning av en dylik byggnad med de miljökrav som ställs på en rivning i dag inte kommer att klaras under 300 000 - 400 000 kronor.

Eftersom skolor är befriade från fastighetsskatt finns inget att spara där heller. Försäkring har man förhoppningsvis kvar (om man lyckas få någon), liksom viss tillsyn av fastigheten.

Enligt uppgift ska befintlig personal flyttas till andra skolor, således ingen besparing där heller. Nej, vad som händer om skolan lämnas är att det blir ett monument med krossade fönster och fullklottrade väggar. Så ärade kommuntrojka, ta ert förnuft tillfånga och sluta spekulera och uppröra kommunmedborgare med dylika griller.

Såg nyligen ett uttalande om att det var dags att se över den egna personaltätheten i kommun- och rådhus. Börja förslagsvis med att reducera antalet mellanchefer med 50 procent. Samordna kommunens maskinpark inom gata-park-fritid med Kopparstaden så att man slipper dubbla uppsättningar av dyra maskiner.

SE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons