Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom och jobba med oss Ulrik!

Annons

Hur kan du säga att det är vi på fältet som är skyldiga till underskottet, och att vi inte efterlever besluten. Har du en aning om hur det är att jobba vecka ut och vecka in med personalbrist?

Vi inom äldreomsorgen gör allt i vår makt för att brukarna ska få det så bra som möjligt, enligt Falu kommuns mål. Hur menar du att vi ska klara det utan tillräckligt med personal?

Det sårar oss väldigt mycket när du gör det enkelt för dig och skyller på oss som sliter på "golvet".

Vi inom äldreomsorgen har faktiskt förstått besluten och i största möjliga mån försöker vi klara oss utan vikarier.

Det blir dock på vår egen bekostnad eftersom stressen blir enorm på oss som är i tjänst de dagar det är stor personalbrist.

Det är många som mår fruktansvärt dåligt av all stress och det leder till sjukskrivningar. Det blir i längden mycket dyrare än att ta in vikarier.

Hur skulle det vara om ni politiker lyssnade på signalerna som vi inom äldreomsorgen ger.

Projektet kvalitid hade ni kunnat strunta i om ni bara hade lyssnat på oss som sliter med att göra vårt jobb så bra som möjligt. Då hade ni haft de miljonerna till mer personal i stället.

Jag skulle vilja att ni inser den verklighet som råder inom äldreomsorgen. Det går inte att spara pengar på en verksamhet som hela tiden utökas.

Jag inbjuder dig att komma och jobba några dagar i hemtjänsten, eller på ett servicehus när det är personalbrist, utan att brukarna känner av någon försämring i vården. Då kanske du förstår hur vi som måste jobba så ofta känner oss efter en arbetsdag.

JEANETTE ANDER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons