Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla Orsayran, Falun!

Annons

Sedan Falun Folkmusik Festival, FFF, ändrade karaktär har debatten varit en het och en viktig fråga för folket i Falun och i övriga delar av länet. Folket har markerat att nuvarnade festival inte är till för alla.

Den nuvarande formen utestänger viktiga grupper såsom ungdomar, pensionärer och lågavlönade som inte har råd att ta del av aktiviteterna, även om de så vill.

Det folk efterlyser är mötesplats, god mat, trevlig musik och ett umgänge med likasinnade. Precis som den formen som var från början.

En folkfest som bestod av inslag av många, bland annat glada amatörer och konstnärer.

Så varför inte lyssna till Folkets röst...! Vi måste komma ihåg att det är skattebetalarna som står för notan. Därför ser jag det som en självklarhet att medborgarnas vilja ska sättas i fokus. Att FFF inte går ihop är ett tecken på att det enbart är en exklusiv grupp som har gläljde av det medan den större delen av publiken nöjer sig med shopping i festivalens namn. Samtidigt lyssnar de på musiken på avstånd.

I somras var jag till Orsa och fick uppleva "Orsayran". Vilken glädje, vilken folkfest!

Här har Falun ett koncept att ta efter, inte bara därför att det är en härlig utan också för att den inte belastar kommuninvånarna.

Det är viktigt att lyssna på folkets vilja ! Och för att tillmötesgå andra behov av musik kan man i vanlig ordning ordna olika evenemang med inriktning på vissa grupper.

En folkmusikfestival ska spegla alla samhällsklasser och ge förutsättningar så alla kan ta del av det vilket dagens festival inte ge utrymme för.

Låt folket bestämma vilken slags kultur de vill ha!

KATARINA GUSTAVSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons