Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockan har slagit tolv

Annons

Med förundran och skräck såg jag hur lätt människoskocken lät sig manipuleras, skrämmas och ledas in i en totalitär diktatur. Vida överträffande både nazism och kommunism. Land efter land frånsade sig rätten till handlingsfrihet, yttrandefrihet, dräglig levnadsstandard, för lögner och tomma löften.

Ingen frågade sig: "Har makthavarna och politikerna någonsin hållit löften de gett?" Är detta ett resultat av åratals skolning i grupptänkande?

Ingen tänker självständigt längre. Ingen tänker över, vad som ligger bakom de fagra orden och generösa löften! Ingen studerar karaktären bakom maktelitens

iskalla figurer. Vi ingick aningslöst i EU:s lydstater. Land efter land, lät sig hypnotiseras, likt boaormens offer, och dras in i en global totalitär framtid, utan återvändo. Nu är det en skenröstning om vårt lands valuta. Om vår ekonomiska bestämmanderätt.

Rösta hur ni vill, men det vore klokt, att försöka tränga igenom makthavarnas dimridåer. Barnens framtid, var det frågan om, vid EU:s inträde. Vill de tillhöra ett folk som tiger och lyder? Vill de bli belagda med munkavle, vill de bli gamla under ett system, som tar ifrån människor den sista rätten, människovärdigheten.

Rätten till en trygg ålderdom. Rätten till sjukvård oavsett ekonomisk status. Rätten att demonstrera utan att bli beskjuten av EU:s svarta mardrömspolis.

Nu har klockan redan slagit tolv.

MARIA SANDGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons