Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klavertramp som genljuder

Annons

Kriget i Irak kommer säkerligen att få följder för den svenska inrikespolitiken i kommande val. Vid senaste valet berodde med all sannolikhet framgången för folkpartiet på Lars Leijonborgs utspel om den pågående invandrarpolitiken.

Då lyckades han ge uttryck för vad flertalet svenskar innerst inne anser, men som få vågar stå upp för, utan att bli kallade rasister.

Men hans uttalande tillsammans med Bo Lundgren och i viss mån Alf Svensson i fråga om Irakkriget, får nog många att ändra åsikter i kommande val.

Det skulle ju gå att rabbla upp spaltmeter om den omänskliga diktatorn i Bagdad, men att för den skull starta ett krig som inte är sanktionerat av FN kan få oanade konsekvenser för framtiden.

Vem kan garantera att inte den enda supermakten upprepar samma sak igen, i andra delar av världen? Vem kan avstyra att så sker? USA har många plumpar i sin historia, som inte är allt för hedrande. I kraft av sin militära överlägsenhet, agerar de ju världspolis och bestämmer i stort, till och med vilka regimer som tillåts styra i andra länder.

Att Göran Persson velar och vänder kappan efter vinden var ju väntat. Däremot inte att Lars Leijonborg reservationslöst hade samma åsikter som moderaternas partiledare. Effekterna av denna inställning visar sig ju med tiden.

Personligen tror jag det var ett klavertramp som skadar folkpartiet.

BESVIKEN MITTENVÄLJARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons