Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara besked önskas!

Annons

Väljarna har rätt till klara besked om landstinget Dalarnas ekonominnan valet!

Vi i Folkkampanjen för sjukvården, har fått en rapport om att landstingets internhyror och internräntor samlas på ett särskilt konto, som ställs till landstingsstyrelsens förfogande. Hur mycket finns det i dag på detta konto och vem bestämmer över detta konto?

Observera att det troligtvis handlar om många miljoner som har dragits in från våra sjukhus och vårdcentraler, pengar som skulle ha räckt till att driva flera nya vårdavdelningar.

Istället får tydligen vårdavdelningarna på våra mindre lasarett betala "hyra" även för sina tomma lokaler och dessutom, vad vi förstår, även betala en konstlad "ränta", som är högre än statslåneräntan för sina investeringar. Mycket pengar samlas uppenbarligen på hög genom denna ekonomiska karusell, för att att gagna majoritetspartierna i stället för patienterna.

Vi har också fått diffusa uppgifter om att vissa vårdavdelningar har tillgång till fonder omfattande ett antal miljoner för forskning och liknande, som ej inräknas i landstingets räkenskaper. Hur mycket finns i dessa fonder, har bara Faluavdelningar sådana och vem bestämmer över deras användning?

Dagens kassaflöde i landstinget förstår troligtvis ingen fullmäktigeledamot, som inte är civilekonom.

Ett offentligt finansierat system som är så komplicerat att det inte kan demokratiskt kontrolleras av vanliga förtroendevalda, är ett mycket farligt system!

Vidare undrar vi över hur mycket pengar som har låsts på olika konton för byggnationer och investeringar och vem som bestämmer över dessa. Varför tillåts inte medel på investerings- och byggkontona att användas till driften, det vill säga den sjukvård som Dalarnas väntande patienter så väl behöver?

LILLY GRANBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons