Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kina bygger ny mur

Annons

I tusentals år har den kinesiska muren stått i mittens rike. Nu syns en ny mur, en mur för att stoppa information, dagens ljus i Kina.

Från Kina har rapporterats att 90 000 it-caféer har stängts. Det heter att man ska skydda allmänheten. Helt säkert, är en av orsakerna att regimen är fruktansvärt rädd. Rädd för att det kinesiska folket ska upptäcka att propagandan mot Falun Gong utövare enbart bygger på lögner och förtal.

Inga medel är för överdrivna för att förinta Falun Gong har Kinas diktator Jiang Zemins uttalat. Att stänga internetcaféer, censurera ordet Falun på nätet och i mail är en åtgärd för att hindra information att läcka ut om den verkliga situationen för Falun Gong i Kina.

Jiang Zemin gör också allt för att omvärlden inte ska reagera på förföljelsen. Hans propaganda har tyvär fått en del människor, bland annat journalister och politiker, i väst att tro att Falun Gong är något farlig och konstigt.

Falun Gong är inte något konstigt utan en mångtusen årig gammal metod för självförbättring av kropp och sinne och som lär ut sanning, medkänsla och tålamod.

Den här muren försvårar ytterligare den redan katastrofala mänskliga rättighetssituationen i Kina. Men om omvärlden ifrågasätter Jiang Zemins propaganda, kan då muren bestå?

EVA KARLSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons