Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallhamrad hyresvärd utan värme

Annons

Den här vintern har brutit ner mig fullständigt. I september hyrde jag en söt etta på andra våningen, Gamla Ågatan, i Smedjebacken.

På bottenplanet finns en stor lokal med värmeslingor i golvet. Jag hade ingenting utom ett dåligt fungerande element.

Husets värmepanna slog av sig titt och tätt.

Min bostad var den kallaste, men det fick jag inte veta förrän jag klagat på värmen i flera månader. Och min granne, som bodde ovanpå värmepannan, frös inte.

Jag möttes av idel förvånade miner och blev nästan utfrusen. Efter någon månads lidande isolerades fönstren och blåsten inomhus minskade.

Dagen före julafton var det bara tolv grader varmt på golvet i rummet och köket. Ändå förstod inte min vänlige, tystlåtne, hyresvärd att jag frös. Jag led, grät mig igenom alla helger och mellandagar.

Min hyresvärd är stenhård. Han tänker inte betala tillbaka ett öre av hyran.

Lägenheten var inte tillräckligt varm och dessutom betalade jag för ett garage, som jag fick först efter tre månader. Hyran är på 2 400 kronor.

Miljö- och hälsoskyddskontoret skulle få göra mätningar efter den 7 januari. Då blev det otroligt varmt och jag kan inte få bevis för mina tre kalla månader.

Jag fick inte en enda varm skön helgdag! Den här tiden i Smedjebacken har tagit leendet och skrattet ifrån mig för en lång tid framöver.

R M ENQUIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons