Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarna får en miljon i veckan från staten

Annons

Svar till Bo Lindevall:

I dessa tider då djuretik och "djurrätt" alltmer uppmärksammas är det inte så smart av jägarna att fortsätta sin gamla taktik att högröstat övervärdera sina insatser och undervärdera kritikerna.

Av de pengar (200 kronor per år) som jägarna betalar till staten - man kan se det som en sorts jaktskatt - får Svenska Jägareförbundet nästan en miljon i veckan till ett otydligt statligt uppdrag att "administrera jakten".

Att sedan en del av jägarkåren vissa år under en dag försöker inventera lodjursstammen kan väl inte vara så märkvärdigt.

Jägareförbundet, som vill göra intryck av att ha koll på utvecklingen, hänvisar till en undersökning som sägs visa att en överväldigande majoritet är positiv till jakt.

Men att formulera frågor så att man får de glädjesiffror man vill ha är ju bara att lura sig själv. Jägareförbundet har svårt att få in ungdomar i sina led.

Djurrättsrörelsen har inte det problemet, tvärtom, och antalet veganer ökar bland unga människor.

Signaturen "Etisk djur- och naturvän" har säkert rätt när det gäller åt vilket håll utvecklingen går. Slavarna blev fria, kvinnor och barn får alltmer rättigheter. Ännu dröjer det kanske länge innan djuren får sin rätt att leva ifred utan att utnyttjas i slakt-, jakt-, nöjes-, och djurförsöksindustrin. Men inte ens Jägareförbundet kommer att kunna hindra den utvecklingen.

INGEGERD ERLANDSSON, FÖRBUNDET DJURENS RÄTT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons