Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill bli lärare – vad vill Borlänge?

Annons

Återigen har Borlänges skola placerat sig i botten i en undersökning. Jag är inte förvånad. För över fyra år sedan tog jag tjänstledigt från mitt arbete för att studera till gymnasielärare. Jag såg fram emot att som lärare kunna bidra med min kunskap och min erfarenhet och ville vara med och skapa ett fantastiskt mångkulturellt Borlänge. Dock har det under åren visat sig att Borlänge kommun inte vill satsa på mig som lärare. För det första vill Borlänge kommun inte betala mig en skälig lön.

Faktum är att jag har lagt ner massor av tid och pengar för att bli lärare. Är det meningen att jag ska gå in i läraryrket, börja betala av mina studieskulder, och sedan ha mindre kvar i plånboken än innan jag satte mig vid skolbänken? För det andra tvingar Borlänge kommun mig att undervisa på ett specifikt sätt.

På Högskolan Dalarna hör man att det viskas om att unga lärarstudenter blir bättre lärare eftersom de är duktiga på att använda sig av dagens teknik. Vilken teknik pratar dem om, undrar jag, efter att ha besökt ett flertal kommunala skolor i Borlänge. Den fantastiska teknik som ska göra undervisningen mer spännande för dagens elever finns ju inte att tillgå i Borlänge. Ska jag som lärare i Borlänge, förutom låg lön, även acceptera det undervisningssätt som kommunen föredrar? Jag vill vara med och vända Borlänge skolas kontinuerligt dåliga placeringar i diverse undersökningar. Frågan är: Vad har Borlänge Kommun att erbjuda mig?

Christine M. Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons