Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag upplevde det andra världskriget

Annons

Det tyska kontraspionaget BND har egna agenter i Irak. Vid ett sammanträde den 13 november 2002 mellan dess chef August Hanning och förbundsdagens utrikesutskott lämnade Hanning den följande konfidentiella Informationen, vilken nu har läckt ut:

Enligt BND finns det minst två lastbilar i Irak, vilka är inredda som mobilt laboratorium för biologiska vapen. Dessa är ständigt på väg för att inte upptäckas. Vidare har Irak obemannade flygplan för storskalig spridning av stridsämnen.

Vi behöver inte tvivla på den lämnade informationen till parlamentarikerna. Mycket talar dock för, att uppgiften är sann. Utan denna "livförsäkring" skulle Saddam Hussein aldrig vara så kaxig som han är.

Man kan föreställa sig det följande krigsscenariot:

Efter att den första bomben har fallit startar de obemannade flygplanen för att spraya de amerikanska uppmarschområdena. Ju senare under våren, desto svårare blir det att skydda sig mot kemiska stridsmedel. Därför är det bra för honom, om Europa, Nato, USA och FN alla är inbördes oeniga.

Efter krigets utbrott kommer de efterlysta "bevisen" vara uppenbara för alla och envar, även för de Gröna och vänsterpartiet.

Efter öronbedövande tystnad kommer de att hävda, att utan ett amerikanskt anfall skulle det inte ha blivit några offer. Formellt riktigt men den hemliga tidsinställda bomben hade tickat vidare.

Det finns gott om exempel för fel återhållsamhet i historien: Hade England och Frankrike 1938, efter Hitlers utpressning mot Västmakterna och styckning av Tjeckoslovakien, stått på sig, mobiliserat och i värsta fall gått i krig, så hade andra världskriget med sina 50 miljoner döda med stor sannolikhet inte ägt rum.

Romarna visste redan då bättre: Si vis pacem, prepara bellum!

Detta är skrivet av en som har upplevt andra världskriget fasor.

ERICH SPICAR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons