Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag trodde svenskarna var vidsynta

Annons

Jag såg den 24 oktober på tv-programmet Kalla Fakta och blev helt ställd över folks attityd mot invandrare, just i detta fall i Malmö där Sverige Demokraterna fått många mandat i kommunvalen.

Att ungdomar är relativt lätta att påverka är möjligen förståeligt, då det är mycket okunnighet och grupptryck som spelar in. Men att vuxna, utbildade och välbetalda människor delar samma åsikter angående detta är ju helt otroligt. Man kunde ju hoppats på att vuxna människor skulle ha mer kunskap angående detta.

Jag trodde seriöst att svenskarna var mer öppensinniga, men tänk så fel jag hade. Självklart har varje människa rätt till sin egen åsikt, men att grunda den på rykten och myter, så som fallet i Malmö, är för mig helt obegripligt.

Visst finns det de invandrare som inte förstår/ignorerar de lagar och regler som gäller här i Sverige och blir kriminella. Men man kan ju inte dra alla över en kam bara för detta. Det är ju som att säga att alla tyskar är rasister, eller att alla jägare är skjutgalna alkolister. Ni hör ju själva hur idiotiskt det låter!

Det finns idioter i alla skepnader, vare sig de är svarta, vita, gula, röda, homosexuella eller handikappade. Bara för det kan man ju inte avsky ett folkslag eller en grupp. Detta trodde jag var en självklarhet, men jag har gång på gång blivit överbevisad. Sverige är ett väldigt fint land med mycket natur och andra tillgångar och jag trivs med att bo här, bortsett från de okunniga, fördomsfulla och främlingsfientliga svenskarna som faktiskt gör att jag skäms över att vara svensk!

(Och ja, jag är "helt" svensk)

ERICA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons