Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ställer upp vid nästa val

Annons

Det händer då och då att jag längtar tillbaka till politiken, och då till kommunalpolitiken. Det kan tyckas märkligt för många, speciellt vänstermänniskor, att jag är så intresserad av den lokala politiken.

Jag skriver ju många insändare om internationell politik och om regeringens politik.

Ändå är jag faktiskt mest intresserad av den lokala politiken. Det kan bero på att jag har oerhört starka bindningar till min hembygd. Min hustru, bördig från Tyskland, har sedan länge mer eller mindre gett upp hoppet om mig. Vi firar snart silverbröllop. För henne är jag "der alte Schwede", den gamle svensken.

Min dotter är betydligt mer världsvan och tuff än undertecknad. Hon bor och studerar i Stockholm. Jag trodde i min enfald att hon skulle komma hem nu när hon har sommarlov, men inte blev det så.

Hon har just nu sommarjobb inom sjukvården i Stockholm. Förra sommaren jobbade hon i Solgärdet i Sunnansjö. Hon trivdes så bra där och personalen var mer än bra. Det verkar inte hjälpa. Storstaden lockar ungdomen till sig.

I vintras besökte jag min dotter och hon och jag gjorde en rundtur i city.

I samband med denna citytur sa hon följande till mig. "Men pappa, du hör nog hemma i skogen där du alltid har varit. Du är som Åsa-Nisse".

Nästa gång det blir kommunalval ställer jag upp, med glädje och entusiasm. Min dotter har verkligen fått mig att förstå att jag hör hemma i glesbygden och Ludvika.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons