Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag skäms över att komma från Orsa!

Annons

Orsa är en del av min personlighet, det är min stolthet. I dag skäms jag för första gången i mitt 39-åriga liv över att komma från Orsa.

Ett mandat och 120 röster på ett rasistiskt, främlingsfientligt, ickedemokratiskt parti. Det är pinsamt och oroväckande.

Det är inte den publiciteten som möjligheternas Orsa behöver och jag skäms över att mitt Orsa har röstat in fascister i kommunfullmäktige.

Bakåtsträvande och trångsynthet är tyvärr ganska "orsigt" och är en anledning till att många unga människor lämnar Orsa, men det här tar priset.

Var drar SD gränsen för vem som är välkommen till Orsa? Ska norska turister få bo på campingen? Får en skåning flytta till Orsa? Får en härjedaling som bor i Stockholm åka genom finnmarken? Får en läkare född i annat land bota Orsas sjuka? Får en ungrare slå sig ner och starta en ny industri?

Den som studerar Orsas industrihistoria upptäcker straxt att de flesta Orsaföretag har startats av inflyttade. Järn-Birger var smålänning och Viljar Kandre ungrare och så vidare.

Nya företag som Orsa Hårdträ, Orsa träpulver med flera drivs också av personer som kommer utifrån. Kommer SD be dem att lägga ner och flytta nu?

Totalitära krafter visar ofta ett vänligt leende ansikte i början, tänk på alla bilder av en snäll Adolf Hitler som leende klappar små (ariska) barn. Låt er inte luras!

Är jag som far till två judisk/kristna barn välkommen till SDs Orsa i sommar? Blir jag bombhotad efter att ha skrivit detta?

Orsa har många ambassadörer runt om i landet och världen. Tror ni att de lika stolt berättar om sitt Orsa i morgon?

ROBERT JOHNSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons