Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag saknar ödmjukheten – Peter Egardt

/

Annons

Älvdalens socialdemokrater kallar sig dels för hönor och nu påstås det att de är ödmjuka

Ur en artikel i DT läser jag bland annat "Peter Egardt är ödmjuk inför den skarpa kritiken som revisorerna framför", vi gjorde fel".

"Ödmjukhet är en personlig egenskap. En ödmjuk person har en balanserad självuppfattning och är medveten om sina begränsningar. Besläktade begrepp är frid, anspråkslöshet och respektfullhet". Detta finns att läsa i wikipedia.

Om ödmjukhet innebär att på eget bevåg, totalt utan demokrati, absolut utan respektfullhet, och anspråkslöshet teckna ett avtal om 20 000 000, tjugo miljoner, så är ju en given fundering för mig. Är det att vara ödmjuk? Är det en balanserad självuppfattning? Är det att vara medveten om sina begränsningar? Frid? Gav det oerhört, fantastiskt, dumdristiga avtal, med Älvdalens kommuns innevånares skattepengar frid?

Ni kan väl aldrig medge att det gett er frid i själen, Peter Egardt och dina undersåtar? Eller har det?

Att medge ett oerhört gravt fel i egenskap som kommunalråd för Älvdalens kommun är inte att vara ödmjuk. Felet är begått. Hade du använt dig av ett begrepp som kallas att lyssna och begreppet demokrati, då hade jag kunnat sträcka mig till att kalla dig för ödmjuk. Du har försvarat din påskrift i olika sammanhang och ett antal sammanträden och fått medhåll av undersåtarna. Varför försvarar du dig inte längre? Jag tror mig veta att du får ett fortsatt förtroende att leda Älvdalen från de dina. Jag tror att du inte ens i rådande situation är ödmjuk nog och gör det rätta... att avgå med omedelbar verkan! det Peter Egardt; det är att vara ödmjuk!

Tack för ordet

SVAR DIREKT: Insändarskribenten hänvisar till en artikel i DT och med den som grund diskuterar skribenten innebörden av ordet ödmjuk. Ett ord som Nisse Schmidt beskriver mig med efter att vi haft ett telefonsamtal om den revisionsrapport som är grunden till artikeln.

Jag finner ingen anledning att recensera insändarskribentens tolkning av ordet ödmjuk utan konstaterar att jag medgett att kritiken i rapporten är befogad. Om det är att vara ödmjuk eller inte får andra avgöra.

När det gäller själva hyresavtalet som sträcker sig ytterligare drygt fyra år framåt är det omöjligt att idag veta hur det ekonomiska resultatet ser ut när den tiden har gått. Det vi däremot vet är att Älvdalens kommun, i vår verksamhet för ensamkommande flyktingbarn, redan har bidragit till att ge ett antal barn och ungdomar en ny bra start på sina liv i Sverige. Den humanitära aspekten glöms ofta bort när allt bara ska handla om kronor och ören!

Peter Egardt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons