Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har drabbats av socialdemokratin

Annons

Jag har drabbats av den socialdemokratiska välfärden. För en tid sedan blev jag utsatt för en misshandel. Inte nog med att jag fick vänta två timmar innan en läkare tog en titt på mig, för att bekräfta det faktum att jag behövde sys. Jag fick dessutom innan dess vänta ungefär en timme innan polisen kom till brottsplatsen trots att brottet fortfarande begicks då nödsamtalet gjordes.

Detta är inget undantagsfall, utan snarare vardag då man har att göra med polisen i välfärdslandet Sverige i dag.

Under det socialdemokratiska regeringsinnehavet har statens förmåga att skydda invånarna kraftigt försvagats. Under de senaste fem åren har antalet anställda inom polisen minskat med 4 000. Tre av fyra anmälda brott klaras aldrig upp.

Lösningen på dessa problem anser socialdemokraterna heta "allas vårt ansvar" och "lokala brottsförbyggande enheter". I praktiken en privatisering.

Det är märkligt eftersom detta skiljer sig markant från socialdemokraternas agerande i övrigt, då de hellre talar om förstatligande och centralisering. Allra helst i de områden där privata entreprenörslösningar skulle leda till ökad valfrihet för den enskilde.

Detta är inget annat än ett resultat av en havererad socialdemokratisk politik som i praktiken privatiserar din trygghet. Det betyder att tryggheten näst intill blivit förbehållen de som kan betala för sin egen säkerhet.

Statens viktigaste uppgift - att värna människors trygghet - är på väg att bli en marknadsfråga och i ett sånt samhälle vill inte jag leva.

Det går inte att tolerera våld och brott. Polisen skall vara synlig, effektiv och förbygga brott genom sin närvaro. De skall också ingripa omedelbart när ett brott begås och därefter utreda dem. För att detta åter skall bli vår vardag krävs det att fler poliser utbildas. Dagens 16 000 poliser bör snarast öka till 19 000 och på sikt till 20 000.

Inte förrän vi kan vara säkra på att polisen skyddar oss mot brottslingar kan vi tala om en riktig välfärd. Detta har socialdemokraterna misslyckats med under sina senaste åtta år vid makten. Det är dags att byta ut den socialdemokratiska välfärden mot riktig välfärd!

ERIK BAJER LARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons