Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag förstår inte

Annons

Skulle någon kunna förklara lite närmare för mig anledningarna till och argumenten bakom de prioriteringar som görs när det bestäms vad kommunens pengar ska läggas på, för jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår resonemanget...

Vi har råd att lägga x antal miljoner på att arrangera en av delfinalerna i Melodifestivalen. Visst, det ger säkert jättebra publicitet, men är det verkligen så viktigt? Finns det inte viktigare saker att lägga de pengarna på?

I Falu Kuriren den 22 maj kunde man läsa att kommunpolitikerna var besvikna på armén för att den inte städat upp på militärområdet, så att man kunde bygga golfbana och fotbollsplaner. Vi har två golfbanor redan, en i Samuelsdal och en i Aspeboda. Räcker inte det?

Och hur många fotbollsplaner har vi? En hel del. Behöver vi verkligen fler?

Samtidig kunde man för några dagar sedan läsa att Grycksboskolan inte saneras från mögel, kommunen har inga pengar...

Är jag den enda som inte riktigt ser logiken i det här?

Är jag den enda som tycker att människors hälsa är viktigare än nöjen?

Hela tiden kan man läsa att kommunen har alldeles för lite pengar, och att det ständigt är underskott, men vad gör vi med de pengar som finns då?

Jag hoppas att det är någon som kan svara på detta, och att de har riktigt bra argument, för det krävs nog ganska mycket innan jag ska tycka att detta är rätt!

KRISTIN STRÖMAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons