Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är stolt - men inte nöjd!

Annons

Den socialdemokratiska kamporganisationen LO har i vanlig ordning så här på valåret börjat dra igång stora kampanjmaskineriet.

Vi har under våren mötts av affischtavlor där människor förklarar att de är stolta men inte nöjda. Jag ställer också upp på det resonemanget.

Det finns en del jag är stolt över i Sverige, men också mycket jag är oerhört missnöjd med.

Jag är stolt över att moderaterna och de borgerliga partierna fått bort vårdköerna i Stockholm. Men jag är inte nöjd med att människor får vänta i åratal i de socialdemokratiska landstingen.

Jag är stolt över att moderaterna bevarat och utvecklat valfriheten inom skolan, barnomsorgen och äldreomsorgen i de kommuner där vi styr. Men jag är inte nöjd med att man inte får

välja alls, och aldrig ens får en chans att hitta något som passar ens egna behov i kommuner där socialdemokraterna och vänstern har makten.

Jag är stolt över att skolelever i moderatstyrda kommuner presterar bättre resultat än i andra kommunerna. Men jag är inte nöjd med att var fjärde elev går ut grundskolan med ofullständiga betyg i socialdemokraternas Sverige.

Jag är stolt över att moderaterna visat att det är bra med sänkta skatter, så att vanliga människor kan leva på sin egen lön. Men jag är inte nöjd med att den svenska staten tar ut världens högsta skatter på låginkomsttagare, och tvingar in människor i ett beroende av bidrag och politiker.

Jag är stolt över alla de som har förmågan att starta företag och utveckla sina idéer, trots alla regleringar och hinder. Men jag är inte nöjd med att socialdemokraterna gett oss ett företagsklimat som leder till att företag och forskning flyr från Sverige.

Jag är stolt över de poliser och åklagare som kämpar på det godas sida trots att de får allt mindre resurser samtidigt som brottsligheten ökar. Men jag är inte nöjd med att polisbristen tvingar ungdomar och kvinnor att ändra sitt sätt att leva för att de inte kan känna sig trygga på gator och torg.

Det finns mycket som jag är stolt över, men det finns också mycket som jag är väldigt missnöjd med.

De senaste åtta åren har socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet styrt och ställt i Sverige, och nästan inget har blivit bättre. Det finns bara en sak att göra: Byt ut sossarna och vänstergänget!

DAVID SUNDIN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons