Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är emot en nedläggning av lasarettet

Annons

Nu är politikerna i full färd med att "infria" sina vallöften. Första förslaget var att höja landstingsskatten med 80 öre från 2004. En knapp vecka senare får vi läsa om nästa förslag som innebär att vårdcentralen Ludvika Norra ska stängas samt att läkartjänsten på vårdcentralen i Söderbärke försvinner.

Man har dessutom mage att föreslå att akutmottagningarna på Ludvika och Avesta lasarett ska stängas nattetid.

Exakt en vecka senare är beslutet fattat och klart. Ludvika Norra ska läggas ned. Det gäller att smida medan länets innevånare fortfarande befinner sig i chocktillstånd.

I en tid när en stor del av befolkningsunderlaget börjar närma sig pensionsåldern och ett större vårdbehov automatiskt uppstår är det inte naturligt att dra ned på tillgängligheten. I de artiklar jag läst i Nya Ludvika Tidning har jag inte någonstans kunnat se något uttalande från driftstyrelsen om de konsekvenser som en nedläggning av Ludvika Norra skulle medföra. Varför ska vi betala 80 öre mera i skatt för en sämre och i det närmaste obefintlig sjukvård?

En gång i tiden fick vi välja på att antingen lägga ned BB-avdelningen eller akuten. Nu har politikerna snart lagt ned båda. När sedan akuten också är avvecklad finns det, enligt politikerna, inget existensberättigande kvar för Ludvika lasarett.

Jag uppmanar varje Bergslagsbo att med all kraft reagera på alla former av ologiska och ogenomtänkta politikerbeslut. Denna kamp gäller alla som har Ludvika lasarett som akutsjukhus, alltså även de som bor i Smedjebacken och Söderbärke. Västerbergslagen som region är dessutom i stort behov av den befolkningstillväxt som en inflyttning kan ge. Vem vill flytta till en ort utan sjukvård?

FRISK FÖR DAGEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons