Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till nytt bibliotek, kanske i tingshuset

Annons

var till: Connie Andersson
Folkpartiet har föreslagit att ett demensboende byggs i Lingongården. Detta innebär att biblioteksverksamheten får maka på sig. Vi prioriterar omsorgen före en biblioteksfilial. Samtidigt letar vi efter en ny lokal för att placera huvudbiblioteket på markplansnivå.
Vi är beredda att stödja förslaget om ett nytt bibliotek i tingshuset som föreslagits av bibliotekspersonal. Detta förutsätter naturligtvis att det blir ändamålsenligt och till rätt kostnad.
Socialisterna har inte velat ange sina besparingar inom kultur och fritid före valet, som krävs för att budgeten ska gå ihop. För oss har det aldrig varit fråga om att säga upp personer inom kommunen. Däremot har vi pratat om neddragningar. Duktiga personer behövs. Vi vill inte besätta alla tjänster vid pensioneringar eller förlänga alla vikariat. Vi vill på detta sätt minska kostnaderna.
Vi är mycket positivt inställda till den verksamhet som bedrivs, men vi anser att den kan bli ännu bättre. Observera att vi uppskattar personalens insatser vid Lingongårdens bibliotek. Det borde vara klart för alla att det är inte är personalens insatser det handlar om.
Än värre blir kultur och fritids budgetsituation när socialisterna vill subventionera en biograf med 600 000 kronor per år.
Håkan Frank
folkpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons