Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till EMU är oåterkalleligt

Annons

De flesta är överens om, att om ja vinner, så blir det omöjligt att senare gå ur EMU-systemet. En nej-röst betyder självklart att man kan ändra inställning i en senare omröstning.

Så tyckte Göran Persson tidigare men han har ändrat mening. Han vill nu ställa svenska folket i den belägenheten att EMU gäller för framtid. Någon omröstning, att lämna EMU ställer han inte som garanti.

EMU är omöjligt att påverka. Konstruktionen med den helt odemokratiska ECB-banken förhindrar all politisk påverkan från Sverige och andra länder.

Om Sverige vill ha en hög grad av handlingsfrihet, måste vi stå utanför EMU. Statsmakten kommer aldrig, att kraftfullt ha förmågan, att stabilisera konjunkturen. Därtill fordras gigantiska fonderade medel och det råder stor arbetslöshet inom EMU-området.

Den ekonomiska stormakten Tyskland sitter fast i sitt eget förslag, som gav Tillväxt- och stabilitetspakten. Schröder och Eichel, s, kan inte använda räntan och växelkursen för att få tillväxt och stabilitet.

De starka krafterna i Tyskland och Frankrike vill samordna beskattningen över hela EU-området och ta över finanspolitiken från de nationella parlamenten. Vad händer då med den svenska välfärden?

Det höga skattetrycket i Sverige godkänns av medborgarna endast om välfärden motsvarar deras krav. Därtill att bygga upp stora överskott i statsbudgeten och resurser till att överbrygga konjunkturens vågdalar är orealistiskt.

Låt oss avstå från riskabla EMU! Rösta Nej!

RAGNAR PETTERSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons