Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja-sägarna underkänner halva väljarkåren

Annons

Den som vill bevara det lokala inflytande som återstår och som motsätter sig överstatlighet och löjliga Brysselregler och som därför tänker rösta nej till EMU, skadar landsbygden, enligt jasägande LRF-debattörer. Man häpnar. Saknar debattörerna all respekt för demokratin? När blev det samhällsfientligt att värna om nationellt grundlagsfästa demokratiska rättigheter? När blev underkastelse under överstatlig myndighet utan insyn och blind tilltro till halvkorrumperade tjänstemän och byråkrater i Bryssel högsta visdom?

Det underkännande av mer än halva väljarkåren som vissa ja-företrädare gör sig skyldiga till är märkligt. För det första är det låg trovärdighet i råd som kommer från karriärpolitiker som redan står med ena foten i Bryssels fina salonger.

För det andra visar det en desperat brist på sakargument för EMU, när man går till angrepp på väljarkåren. Anledningen till att vi ska folkomrösta är ju att det enligt ekonomisk expertis inte finns några entydiga ekonomiska argument varken för eller emot EMU.

Ja-företrädarna tycks inte respektera grunderna för folkomröstningen utan söker göra gällande att den som tänker rösta nej till EMU-medlemskapet intar fel ståndpunkt mot bättre vetande.

De flesta av oss väljare har ju erfarenheterna från 1990-talets åtstramningar i ryggmärgen och vet att Sverige måste ha en välskött och ansvarsfull ekonomi oavsett om vi är med i EMU eller ej.

För min del är jag övertygad om det rätta i att behålla inflytandet över ekonomin och räntan inom landet i stället för att, till ingen nytta, delta i ett riskfyllt EMU-projekt och lämna över makten till Europeiska Centralbanken och virrpannorna i Bryssel och Rom.

OLOF MATTSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons