Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja ger bättre förutsättningar

Annons

Vilka konsekvenser blir det för Sverige vid ett nej till euron? För nej är också ett ställningstagande.

Nej-sidan har de senaste dagarna tillstått att ett ja till euron kan ge positiva effekter för Sveriges ekonomi.

Några från nej-sidan har också erkänt att handeln kommer att öka, räntorna kommer att sjunka, priserna kan pressas och konkurrensen kommer att öka.

Trots dessa positiva effekter säger man nej. Nu undrar jag vad nej-sidan har för idéer till åtgärder som ger våra svenska företag samma villkor att konkurrera som företagen i Finland, Frankrike, Spanien och de övriga euroländerna.

Ett ja innebär bättre förutsättningar för handeln, och konkurrens leder till att priser pressas ner. Ett ja till euron innebär att svenska företag får bättre villkor att växa. Ökar exporten och företagen får utrymme att anställa fler kommer det att ge mer pengar att fördela till välfärden.

Pengar som kan fördelas till skolan, omsorgen, sjukvården.

Varför ska vi säga nej till valutasamarbetet som ger oss dessa fördelar?

Varför ska vi stå och titta på när övriga europeiska länder träffas och tar ekonomiska beslut som påverkar Sverige? Både ett ja eller nej till euron kommer att påverka Sverige.

Jag tror på inflytande och medbestämmande, mer politisk makt över det internationella kapitalet, jag tror på solidaritet och trygghet tillsammans, jag vill utveckla Sveriges välfärd därför kommer jag att rösta ja till euron.

PER ERIK GRANSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons